Ga direct naar inhoud

Noordal Interreg Project

In januari 2012 startte Natuurmonumenten diverse werkzaamheden in het Noordal. Doel hiervan is het creëren van verbindingen in het landschap om een groter leefgebied te creëren voor verschillende dieren.

Noordal

HABITAT Euregio projectDeze natuurherstelwerkzaamheden maken deel uit van het HABITAT Euregio project. Het project wordt in Europees verband uitgevoerd in Nederland, België en Duitsland. Dit grensoverschrijdende project levert een bijdrage aan de versterking van de groene infrastructuur in de Euregio.

Karakteristieke heuvellandschap  Door het HABITAT Euregio project kan Natuurmonumenten het karakteristieke heuvellandschap in het Noordal en Horstergrub behouden en herstellen. Cultuurhistorische elementen zoals holle wegen, hagen, graften en poelen zullen weer zo veel mogelijk in ere hersteld worden. Ook gaat Natuurmonumenten aan de slag om het bos haar natuurlijke vorm terug te geven en het bos te versterken.

Nog meer genieten Bezoekers van deze gebieden kunnen zo optimaal genieten van de schoonheid, rust, ruimte en cultuurhistorische elementen die het gebied herbergt. Ook veel dieren die in hun onderdak vinden in het Noordal en in Horstergrub profiteren van de werkzaamheden die Natuurmonumenten voor het Habitat Euregio project uitvoert. De dieren krijgen een groter en beter leefgebied en hebben zo meer kans om te overleven. De creatie van verbindingen naar Belgie (Maasdal) draagt hier aan bij.

Lees hier meer informatie over dit project

logo euregio

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid