Ga direct naar inhoud
Nieuws

Activiteiten Fochteloërveen en Griend

03 juli 2023 | Liesbeth Meijer

In de voetsporen van een kolonist – veenvertelling 30 juli
Tijdens deze excursie wordt de verbinding gelegd tussen de historie van de kolonie Fochteloërveen en het landschap waarin zich dit afspeelde.

Tussen Vlieland en Terschelling ligt vogeleiland Griend. Eén keer per jaar , dit jaar 25 september kun je dit onder leiding van de boswachter een nuttig bezoek brengen.

veenmos

In de voetsporen van een kolonist – veenvertelling 30 juli

Op 30 juli vertellen we je In het Fochteloërveen al wandelend alles over onze bijzondere, grimmige geschiedenis. Hoe is het om op te groeien tussen gedetineerden, ontsnappingen en hoe andere dorpen in Drenthe ons koloniekakkers noemden. Maar ook vertellen we alles over de werking van het veen en veenopgravingen.

Meld je hier aan.

Expeditie Griend 25 september

Tussen Vlieland en Terschelling ligt vogeleiland Griend. In het voorjaar worden er duizenden sterns en meeuwen geboren, zelfs de lepelaar heeft er tegenwoordig een kolonie. In het najaar is het een belangrijke tussenstop voor talloze trekvogels en in de winter worden er grijze zeehonden geboren. Griend is een beschermd natuurgebied die alleen onder begeleiding van de boswachter van Natuurmonumenten één keer per jaar te bezoeken is. Vanuit Harlingen var je naar Griend waar je vervolgens met de boswachter het eiland ontdekt. Onderweg neem je ook afval mee die de zee op het strand van het eiland achtergelaten heeft.

Ga mee op expeditie!

Liesbeth Meijer