Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Provincie

Friesland

Grutto (Limosa limosa)

Welkom in Friesland

Friesland is verrassend gevarieerd. Natuurmonumenten beheert er landschappen die allemaal uniek, maar in uiterlijk en soortenrijkdom nauwelijks met elkaar te vergelijken zijn. Zo vind je er het Waddengebied, de weidevogelgebieden in de Greidhoeke en de Lytse Bouhoeke, onze gebieden in Gaasterland met bossen en kliffen en tot slot het Landgoed De Slotplaats in Bakkeveen met een monumentaal theehuis.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Friesland
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Over het gebied

  Het valt veel mensen op: insecten, bloemen en vogels verdwijnen uit ons landschap. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder insecten geen vogels. Daarom zet Natuurmonumenten heel Friesland in bloei. Binnen onze natuurgebieden, maar vooral ook daarbuiten. Samen zorgen we voor meer wilde bloemen. Doe je ook mee?

  Open Monumentendag: cultuurhistorische wandeling Lionserpolder

  Wandel mee met de schrijver van het boek ‘De Greidhoeke, cultuurhistorie van een rijk weidevogelgebied’ over het oude kerkpad door de Lionserpolder naar het 14e-eeuwse kerkje van Lions. Meld je nu aan!

  Onze gebieden in Friesland

  Friesland

  Agenda

  Tureluur (Tringa totanus), Skrok, Friesland
  za 02 mei
  Wandelen

  Weidevogelexcursie Skrok en Skrins

  Onze boswachters nemen je mee naar de bloemrijke weidevogelgebieden van de Greidhoeke. Dompel je onder in de wereld van de weidevogels en prikkel al je zintuigen!

  Grutto in een Hollandse setting met een aantal koeien op de achtergrond.
  di 12 mei

  Weidevogelexcursie Lionserpolder

  Wandel met de boswachter over het oeroude kerkpad en ervaar hoe het boerenland er ooit uitzag. Met oude kreken, bolle percelen, vochtige greppels, bloemrijk grasland en niet te vergeten talloze vogels om je heen.

  Wad- en weidevogels Hegewiersterfjild
  zo 17 mei
  Wandelen

  Wad- en weidevogelexcursie Hegewiersterfjild

  Ontdek dit bijzondere gebied ten zuiden van Harlingen met zowel wad- als weidevogels en heel veel bloemen.

  Friesland

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo