Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Provincie

Friesland

Grutto (Limosa limosa)

Welkom in Friesland

Friesland is verrassend gevarieerd. Natuurmonumenten beheert er landschappen die allemaal uniek, maar in uiterlijk en soortenrijkdom nauwelijks met elkaar te vergelijken zijn. Zo vind je er het Waddengebied, de weidevogelgebieden in de Greidhoeke en de Lytse Bouhoeke, onze gebieden in Gaasterland met bossen en kliffen en tot slot het Landgoed De Slotplaats in Bakkeveen met een monumentaal theehuis.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Friesland

Over het gebied

Het valt veel mensen op: insecten, bloemen en vogels verdwijnen uit ons landschap. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder insecten geen vogels. Daarom zet Natuurmonumenten heel Friesland in bloei. Binnen onze natuurgebieden, maar vooral ook daarbuiten. Samen zorgen we voor meer wilde bloemen. Doe je ook mee?

Wilde bloemen agenda

Er zijn dit jaar veel fleurige bloemenactiviteiten in Friesland! Kom plukken, wandelen, ruiken, proeven en genieten. Excursies met de boswachter door de bloemrijke weidevogelgebieden. Bloemenfeestjes waar je bloembommetjes mag gooien en mee gaat zoeken naar bloemenbeestjes. Er is vanalles te doen.

Kom in actie voor meer bloemen in Friesland. Maak je eigen mini-natuur of doe mee met de Bloemenbrigade van OERRR. Samen zorgen we voor meer wilde bloemen!

Onze gebieden in Friesland

Friesland

Agenda

Jutterstocht
di 16 jul
Wandelen

Jutterstocht op Schiermonnikoog

Wanneer de storm over het eiland raast, gaat het bloed van de jutter sneller stromen: wat zal er nu weer aanspoelen?

Huifkartocht op Schiermonnikoog
di 16 jul

Huifkartocht op Schiermonnikoog

Beleef Schiermonnikoog met één of twee pk.

Eendenkooi
di 16 jul

Eendenkooi Schiermonnikoog

Een eendenkooi is van oudsher een oase van rust. Eenden komen er graag een bezoekje brengen. Kom de mooi gerestaureerde eendenkooi bekijken en ga mee met de kooiker die vertelt over zijn oude ambacht.

Direct naar

Friesland

Nieuws van de boswachter

logo