Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gerlach

19 februari 2024 | Andius Teijgeler

In de buurt van Amsterdam boert boer Gerlach. De film die over hem en zijn activiteiten is gemaakt, is op het IDFA uitgeroepen tot de beste Nederlandse documentaire. Voor enkelen van onze ledencommissie aanleiding om zelf te gaan kijken.

De film Gerlach het kijken waard

De film is een liefdevol en humoristisch portret van akkerbouwer Gerlach. Hij boert al meer dan 60 jaar onder de rook van Schiphol. Zijn simpele houten huisje is inmiddels ingeklemd door een Shell tankstation, een McDonalds en distributiecentra. Maar met veel toewijding zorgt hij voor zijn bieten en graan, terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt.

Met humor en hulp van zijn liefdevolle broers en vrienden volg je hoe Gerlach omgaat met alles wat er op zijn pad komt. Zijn dagelijkse dilemma’s reflecteren de grotere problemen waar de agrarische sector mee kampt.

Heb je hem niet gezien en wil je toch genieten van deze feelgood documentaire over deze eigenzinnige akkerbouwer, dan kun je meer informatie vinden op cinedeli.nl/film/gerlach.

Andius Teijgeler