Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom oogsten, proeven en genieten tijdens de Oogstdag in het Buijtenland van Rhoon

23 augustus 2021 | Natascha Hokke

Bier, brood, bonen, zoete honing, appels en peren. Het groeit allemaal bij jou om de hoek. Net als vlas, koolzaad, huttentut en Ethiopisch mosterdzaad. Wat doen we ermee en vooral hoe smaakt het? Proef wat het land van Buijtenland van Rhoon jou te bieden heeft. Pak de fiets en kom buurten op zaterdag 4 september 2021 tijdens de Oogstdag!

Zelf je voedsel oogsten

Het Buijtenland van Rhoon ligt verrassend dichtbij Rotterdam-Zuid. Je komt hier gemakkelijk op de fiets óf met de metro. Boeren, recreatieondernemers, natuurliefhebbers en verenigingen laten op deze plek zien hoe het ánders kan. Landbouw met respect voor de natuur. Met aandacht voor eerlijk voedsel. Geteeld dichtbij de afzetmarkt.

Proef de polder

Bezoek de Oogstdag en kom meer te weten over dit bijzondere poldergebied aan de rand van Rotterdam. Ga mee op excursie, zie hoe lokaal voedsel wordt geproduceerd én proef! Boerderijen de Vossenburg, de Vlakkenburg en de Buytenhof stellen hun erf open en op ieder erf is iets te proeven en te doen. Hier schakelen boeren over op een natuurvriendelijke manier van voedsel produceren: samen met de natuur. Dit betekent niet spuiten tegen insecten, ruimer inzaaien, stalmest gebruiken, natuurmaatregelen in richten en zorgen voor veel variatie in gewassen.

Naast aardappelen, uien, tarwe, bieten en groenten van het seizoen worden in het Buijtenland van Rhoon bloemrijke gewassen geteeld. Denk aan koolzaad, vlas, teunisbloemen, Ethiopisch mosterdzaad, bruine bonen, veldbonen en kidneybonen.Laat je verrassen door de smaak van de polder.

Kom langs!

Pak de fiets en bezoek de Oogstdag op zaterdag 4 september 2021 van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor het doorlopende programma op www.buijtenland-van-rhoon.nl.

Rotterdam de boer op!

In het Buijtenland van Rhoon spelen boeren een belangrijke rol in het herstellen van de balans tussen natuur, boerenland en cultuurhistorie. Samen met tal van partners stimuleert Natuurmonumenten de afzet in Rotterdam van natuurinclusieve producten uit dit soort landschappen rondom de stad. Dat doen we met steun van de Nationale Postcode Loterij, in het project ‘Rotterdam de boer op!’. Kijk op www.rotterdamdeboerop.nl.

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter