Ga direct naar inhoud
Nieuws

Stop de watercrisis in Zuid-Holland: teken de petitie!

13 april 2023 | Juriaan van Leeuwen

Nederland staat onderaan als het gaat om de waterkwaliteit binnen de Europese Unie. In Nederland scoort Zuid-Holland van matig tot slecht. Bijna al het water in de natuur van Zuid-Holland voldoet niet aan de normen voor waterkwaliteit. Teken de petitie!

Stop de watercrisis - petitiekaart

Schadelijke lozingen, te veel mest en bestrijdingsmiddelen vervuilen het water. En in tijden van wateroverlast wordt water te snel afgevoerd, waardoor we in tijden van droogte schoon water tekortkomen.

Veel tijd om tot verbetering te komen is er niet. In 2027 moet de waterkwaliteit volgens de Europese Kader Richtlijn Water (KRW) op orde zijn. Zo niet, dan dreigt een watercrisis vergelijkbaar met de stikstofcrisis. Alle reden om de druk op provincie en waterschappen op te voeren om meer werk te maken van verbetering van de waterkwaliteit. Dat kun je doen door de waterpetitie Zuid-Holland via onderstaande link te ondertekenen.

klik hier om de waterpetitie te tekenen

De petitie zal in juni aan de provincie worden aangeboden.

Wil je meer weten over de waterkwaliteit in Zuid-Holland, kijk dan hier naar het waterwebinar dat op 13 maart plaatsvond.

Juriaan
Juriaan van Leeuwen

Boswachter