Ga direct naar inhoud
Nieuws

Webinar en veldexcursie weidevogels

26 februari 2024 | Ledencommissie Zuid-Holland

De lente hangt in de lucht. De eerste grutto’s zijn al een paar weken in het land. Wat is belangrijk voor weidevogels zoals de grutto? Waar kun je ze zien? We vertellen er alles over tijdens ons webinar op woensdagavond 24 april. En, speciaal voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar organiseren we een veldexcursie op zaterdagochtend 11 mei.

grutto op paal

Webinar weidevogels

Je hebt vast wel eens gehoord dat de weidevogels het de afgelopen tientallen jaren moeilijk hadden in Nederland. Door het intensiever gebruik van de graslanden, daalt het aantal grutto’s, kieviten en tureluurs. Op verschillende plekken in Nederland werken boswachters en boeren samen om weidevogels weer een plek te geven. Tijdens het webinar op 24 april vertellen een boswachter en boer alles over de weidevogels in Zuid-Holland. Je kunt ze al je vragen stellen over deze prachtige boerenlandvogels. Ze vertellen je ook waar je het beste weidevogels kunt zien in onze provincie.

Je kunt je alvast aanmelden voor het webinar. Deelname is natuurlijk gratis en boswachters delen een dag voor het webinar de link.  

kievit

Weidevogelexcursie 11-25 jaar

Een paar weken later organiseren we speciaal voor jongeren een weidevogelexcursie in het veld. We gaan op zoek naar weidevogels en hun jongen! Op 11 mei starten we de excursie in de noordrand van Rotterdam. Deze activiteit organiseren we samen met de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN) en is helemaal gericht op jongeren van 11 tot en met 25 jaar.

Ben je tussen de 11 en 25 jaar dan, kun je je alvast aanmelden.

tureluur op paal
Ledencommissie Zuid-Holland