Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Stageplaats: effecten van recreatie op natuur

Effecten van recreatie op de natuur in de gebieden van Natuurmonumenten zijn kwantitatief slecht bekend. Welke effecten hebben wandelaars nu precies op de aantallen broedvogels, welke verstoring ondervinden weidevogels van een fietspad, helpt het afsluiten van stranden voor kustbroedvogels?

Stageplaats effecten recreatie op natuur

Er zijn tal van dergelijke vragen mogelijk waarop de antwoorden gemakkelijk gegeven worden maar waarbij dat zelden met harde data wordt onderbouwd. In deze stage willen we proberen aan de hand van een aantal voorbeelden wel concrete feiten op tafel te leggen. Het gaat dan bijvoorbeeld om veranderingen in terreininrichting en daardoor in recreatief gebruik in gebieden van Natuurmonumenten waarbij we na kunnen gaan of er ook veranderingen zijn opgetreden in de broedvogelbevolking. Maar het gaat ook om een ruimtelijke vergelijking van data.

De stage beperkt zich tot de effecten van recreatie op broedvogels omdat hier de meeste informatie van beschikbaar is.

  • Standplaats: afdeling Audit in ’s-Graveland;
  • Periode: 3-6 maanden. Start zo spoedig mogelijk;
  • Opleiding: HBO of universitair;
  • Specifieke eisen: Goed om kunnen gaan met GIS is vereist, kennis van broedvogels strekt tot aanbeveling;
  • Begeleiding: Bart van Tooren (tel.: 06-15014101) en Floris de Jongh (06-22265365).
logo