Veel wandelplezier!

Drie bosrijke wandelroutes

Speciaal voor alle deelnemers van de Postcode Loterij selecteerden wij drie gratis bosrijke wandelroutes. Routes met statige lanen, romantische slingerpaadjes en bijzondere bomen. Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekking!

Beukenlaan met logo NPL

Bekijk de routes hieronder en download ze als pdf. Elke route is voorzien van:
- Startplaats
- Routekaart
- Hoogtepunten onderweg
- Voorzieningen zoals horeca

Cadeau Vogelhuisje

Tot en met juni 2022 hebben wij een mooie verrassing voor deelnemers van de Nationale Postcode Loterij: een fraai gratis vogelhuisje cadeau. Op te halen in één van onze 7 bezoekerscentra of in onze nieuwe winkel op het Stationsplein 3 in Amersfoort. Wees er snel bij, want het aantal is beperkt: op = op. Je ontvangt deze gratis op vertoon van de nieuwsbrief e-mail van 28 maart van de Nationale Postcode Loterij of op vertoon van de veldgids die je uiterlijk 15 april hebt ontvangen van de Postcode Loterij bij het natuurboek ‘Bomen & struiken in Nederland’.

Bekijk hier de locaties, adressen en openingstijden van onze bezoekerscentra

Boswandeling De Slotplaats (5,8 km)

Tijdens deze heerlijke boswandeling kom je bijzondere cultuurhistorische fenomenen tegen zoals rabatten; kunstmatige ophogingen waarop vroeger bomen werden geplant omdat de bodem te nat was. Ook vind je een heuse sterrenschans, een aarden wal in de vorm van een ster met uitzichtpunt.

Download de route

Bomenroute 's-Gravelandse Buitenplaatsen (14 km)

Een zevenarmige linde, majestueuze eik of een sprookjesachtige plataan; de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen in het Gooi staan vol met bijzondere bomen. Ontdek ze tijdens deze speciale bomenroute die boswachter Johan van Galen Last heeft uitgestippeld.

Download de route

Wandelroute landgoed Stippelberg (7,5 km)

Ontdek de rust en ruimte van natuurgebied de Stippelberg in het oosten van Noord-Brabant. Wandel over statige lanen, langs het landhuis en laat je verrassen door de zichtassen, het uitzicht vanaf uitkijktoren, vennetjes en heidevelden. Onderweg kun je diverse spechtensoorten horen en Schotse hooglanders tegenkomen.

Download de route
logo