Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kom naar Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op 14 en 15 september 2019 opent Natuurmonumenten de deuren van tientallen cultuurhistorische gebouwen. Kom kijken in bijzondere gebouwen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Slot Haamstede

Open Monumentendag 2019

Dit jaar staat het thema 'Plekken van Plezier' centraal tijdens de Open Monumentendag. De verrassende verhalen die daarbij horen, komen aan bod tijdens rondleidingen, excursies en demonstraties. Natuurmonumenten opent hiervoor haar landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien.

Bekijk de locaties

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

In de natuurgebieden van Natuurmonumenten zijn veel bijzondere en historische gebouwen te vinden. Buitenplaatsen en kastelen, maar ook boerderijen, bunkers en forten . Zet ons cultureel erfgoed op de foto en doe mee aan de fotowedstrijd Cultuur in Natuur. Met kans op een mooie prijs!

Doe mee

Agenda

De geheimen van eendenkooi Spang - Texel
za 28 sep
Cultureel

De geheimen van eendenkooi Spang - Texel

Unieke kans om een kijkje te nemen in eendenkooi Spang op Texel. Ontdek de oude ambacht van de kooiker en zijn hondje.

Wandelen door eendenkooi Het Aalkeetbuiten
zo 13 okt
Cultureel

Wandelen door eendenkooi Het Aalkeetbuiten

Een paar keer per jaar krijg je de unieke kans om een kijkje te nemen in de eeuwenoude eendenkooi Het Aalkeetbuiten aan de Aalkeetbuitenpolder bij Maassluis. Samen met de kooiker wandelen we rond de eendenkooi en vertelt hij alles over de werking en de geschiedenis.

Jachtslot de mookerheide
za 19 okt
Wandelen

Excursie Landgoed Mookerheide

Bezoek nu Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos.

logo