Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Koos Biesmeijer

Koos Biesmeijer (1964) is secretaris/plaatsvervangend voorzitter van Natuurmonumenten sinds 2015.
Koos Biesmeijer is ecoloog, wetenschappelijk directeur bij Naturalis Biodiversity Center (Leiden) en hoogleraar Natuurlijk Kapitaal aan de Universiteit Leiden.

Hooglander

Zijn brede interesse in biodiversiteit en natuur leidt tot wetenschappelijk onderzoek in Nederland en daarbuiten, maar ook tot herbebossing, educatie en outreach projecten. De focus van zijn onderzoek ligt op patronen in en oorzaken van veranderingen in biodiversiteit, vooral op de interactie tussen bestuivers en planten. Daarnaast houdt zich bezig met kennisontwikkeling over Natuurlijk Kapitaal en de toepassing daarvan in de praktijk. Hij is o.a. actief in het Deltaplan Biodiversiteitherstel en was voorheen werkzaam aan Cornell University (VS), Leeds University (UK) en de Universiteit van Utrecht.    

Gekozen 2015, herkiesbaar 2019, termijn loopt af in 2023.

Koos Biesmeijer
logo