Ga direct naar inhoud
Terug

Anserdennen route Dwingelderveld

Waar: Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Ruiner Es
40 minuten
2 km
  • Honden welkom, mits aan de lijn

Over de route

Parkeren bij Theehuys Anserdennen: Schapendrift 1 Ansen. Je kunt de route ook beginnen bij de parkeerplaats aan de Anseres nét voordat de Grote Esweg het bos in gaat. Dan begin je bij punt 5 en vervolg je de route daarna vanaf punt 1. De route is met blauwe pijlen aangegeven.

Waar kun je starten

Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Startpunt

Theehuys Anserdennen

Wat kom je onderweg tegen?

Theehuys Anserdennen

1. Theehuys Anserdennen

Begin je wandeling bij Theehuys Anserdennen. Hier kun je een heerlijk kopje thee of koffie drinken. Buiten op het terras komen de koolmeesjes soms heel dichtbij zitten, een bijzondere ervaring.

Zwarte specht

2. Zwarte specht

Duik het bos in over glooiende bospaadjes en luister of je in oude beukenbomen misschien een specht hoort hakken. Vooral de zwarte specht nestelt graag in een beukenboom. Het blijft spannend om te ontdekken wat er achter de volgende glooiing voor moois te zien zal zijn.

Dood hout

3. Dood hout

Waar dood hout blijft liggen neemt het fraaie vormen aan. Vermolmde bomen zijn een broedplaats voor veel kleine planten en dieren. Kniel eens bij een bemoste stronk en ga op zoek naar insecten die hier leven. Natuurmonumenten laat zoveel mogelijk dood hout liggen om  het insectenleven te bevorderen. Want op hun beurt zijn insecten zoals houtmieren en keverlarven weer een goede maaltijd voor de zwarte spechten…

Praktische informatie

  • Theehuys Anserdennen

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda