Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vogeltelling oktober

21 oktober 2022 | Otto de Kat

´Met dit weer laten de roofvogels het gelijk afweten.  Maar s ’middags klaarde het op en werd dit  ruimschoots goed gemaakt’, aldus Rob.

Natuurmonumenten-Paul-Cools-NAMO63068

Mistig en druilerige start

Het was mistig en druilerige weer, niet veelbelovend om te gaan tellen. Toch liet Rob zich niet tegenhouden om zijn telling van oktober door te laten gaan. ´Met dit weer laten de roofvogels het gelijk afweten.  Maar s ’middags klaarde het op en werd dit  ruimschoots goed gemaakt’, aldus Rob.

Mooie aantallen roofvogels

Afgelopen telling werden er maar liefst 4 zeearenden waarvan 2 volwassenen en twee jongere vogels gezien, meerdere bruine kiekendieven en 1 blauwe kiekendief, 2 haviken, meerdere sperwers en torenvalken en nog eens 8 buizerds.

Het waterwild begint weer op kleur te komen waardoor het tellen van de soort iets makkelijker gaat. De pijlstaarten zijn weer terug en het aantal wintertalingen neemt ook weer toe met ruim 2000 exemplaren. We hebben weinig ganzen op het eiland gezien en geen enkele Canadese gans. Er werden ruim 200 kievieten gezien, maar verder geen steltlopers geteld.

In totaal werden er 5126 vogels geteld waarvan 66 verschillende soorten. 

Otto de Kat
Otto de Kat