Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Wim Kannegieter

Een kennismaking met Wim Kannegieter.

Gelderland

Waarom actief voor Natuurmonumenten?In deze tijd van klimaatveranderingen is het belangrijk dat wij, de 17,2 miljoen Nederlanders, ons bewust worden van het moois dat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Dat zijn grote gebieden, zoals de Waddenzee, de Veluwe en de Oostvaardersplassen, maar ook kleine gebieden zoals stadstuinen, wegbermen en akkerranden. Die gebieden moeten gekoesterd worden.

Natuurmonumenten is een organisatie die volop in de Nederlandse samenleving staat en probeert om actief dat bewustzijn voor die Nederlandse natuur te vergroten. Graag draag ik daar mijn steentje aan bij door als Natuurmonumenten lid actief te participeren in de ledencommissie Gelderland en daarmee het regionale beleid van Natuurmonumenten in die provincie vorm te geven.Favoriete natuurgebieden

Voor mij geldt dat elk natuurgebied zijn eigen charme heeft. Of het nu een oud eiken/beukenbos is of een waterplas. In de streek waar ik woon, de Betuwe, zijn helaas nog geen echte Natuurmonumenten gebieden. Wel zijn er mooie stukken natuur. In het bijzonder is het rivierenlandschap te noemen. Het gebied rond Neerijnen is daarbij mijn favoriet. Op korte afstand loop je hier van een oud parkbos naar een mooie kasteeltuin en vervolgens naar de uiterwaarden langs de Waal. ‘s Zomers een plek waar je heerlijk kan zwemmen tussen de strekdammen. ‘s Winters een plek waar je prima kan uitwaaien op een winderige middag met een bleek zonnetje over de Waal.

Wim Kannegieter