Ga direct naar inhoud

Europese verkiezingen 2024

Op 6 juni zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Veel van de belangrijkste natuurwetgeving komt uit de Europese Unie. Komende jaren neemt men in Europa belangrijke beslissingen over de toekomst van de Nederlandse en Europese natuur. Die natuur heeft zelf geen stemrecht. Laten wij dus allemaal natuurlijk gaan stemmen.

Kraanvogel met kuiken in het Fochteloërveen

Wij zijn natuurliefhebbers

Als de natuur op iemands stem kan rekenen, dan is het wel op die van ons. Gebruik dus je stem tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement en laat de natuur leven. Want een florerende natuur beschermt ons tegen wateroverlast en droogte en hitte. Zorgt voor voedselzekerheid door bestuiving en gezonde bodems. Als wij niet gaan stemmen, dan verliest de natuur, en wij zelf dus ook.

Grote keuzes

Europa beslist veel over onze leefomgeving en onze natuur. Europese regels zorgen voor bescherming van onze water- en luchtkwaliteit. Europa bewaakt ook de ondergrens van onze natuur. Zonder de EU zouden ze in Frankrijk nog jagen op ‘onze’ wulpen. Wij als kiezers beslissen dan weer wie ons vertegenwoordigt in de EU en wie dus zulke beslissingen neemt. Een groene stem kan daarmee een groot verschil maken.

Dankzij de EU kan Natuurmonumenten werken aan natuurherstelprojecten zoals in het Fochteloërveen en Witte Veen. Mede door Europese regels kunnen we werken aan de verbetering van de waterkwaliteit. Met hulp van Europese subsidies kunnen we CO2-uitstoot vanuit veen tegengaan. En kunnen we ons wapenen tegen de negatieve effecten van de klimaatcrisis. Met hulp van Europees geld ruimte creëert Natuurmonumenten bijvoorbeeld voor rivieren om overstromingen te voorkomen bij het rivierklimaatpark IJsselpoort.

Wij willen onze kwetsbare natuur beschermen. Zodat kwetsbare dieren en planten een ongestoord bestaan hebben. Genoeg redenen om natuurlijk te stemmen.

Met jouw stem wint de natuur

Willen wij, natuurliefhebbers, op 6 juni de natuur laten winnen, dan is iedereen nodig. Deel die boodschap dus ook met mensen om je heen, dan kunnen we miljoenen mensen bereiken. En roep hen op om natuurlijk te gaan stemmen. Laat je stem op 6 juni… zoemen, ritselen, grommen, piepen, bloeien, stromen, leven. Natuurlijk stemmen!

Nieuws