Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Spetterende waterspeurtocht in De Wieden

Vanaf april tot en met september kun je vanaf Bezoekerscentrum De Wieden meedoen met de spetterende waterspeurtocht. Allemaal leuke opdrachten met en over het water en de dieren die hier leven. Kom je ook mee ontdekken?

Spetterende waterspeurtocht

Tijdens deze avontuurlijke tocht over het vlonderpad ontdekken kinderen van alles op, om en in het water van De Wieden.

De speurtocht is bedoeld om kinderen op een andere manier de natuur te laten ervaren. Door te doen in plaats van alleen te kijken. Zo maken ze tijdens de speurtocht de kokertjes van de kokerjuffer na, voelen met de voeten in de modder, kijken ze onderwater als een ijsvogel en ontdekken ze welke materialen wel en niet goed drijven. De kinderen krijgen aan de balie een tas mee met materialen die onderweg gebruikt worden. 

Het is mogelijk om mee te doen met de speurtocht tussen 10.00 en 16.00 uur vanaf april tot en met september. 

Deelname kost € 5,- per gezin voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- per gezin voor niet-leden. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo