Lesprogramma en schoolreisje Belevenisboerderij Schieveen

Ontdek samen met je schoolklas dat groente van het land komt, melk uit de koe (of schaap) en kaas wordt gemaakt van melk. Tijdens het schoolreisje bij Belevenisboerderij Schieveen 'snuffel' je aan het boerderijleven.

Leerzaam en leuk!

Ben jij juf of meester op een basisschool en zoek je een leuk uitje voor je klas? Bij Belevenisboerderij Schieveen kies je voor een interactief educatiepakket in de buitenlucht. En dat op steenworp afstand van Rotterdam!

Educatiepakketten

Wij bieden drie verschillende educatiepakketten aan:

Stadsherder Martin Oosthoek vertelt hoe zijn schapen zorgen voor het groenbeheer in de stad. Als 'natuurlijke grasmaaiers' zorgen de schapen namelijk voor meer natuur.

2. Wat maak je van melk?

Melk kun je drinken, maar je kunt er ook kaas en yoghurt van maken. De kaasmakerij maakt het proces van o.a. kaasproductie voor kinderen inzichtelijk.

3. Weidevogels (voorjaar)

In het voorjaar komen oer-Hollandse boerenlandvogels zoals de grutto en kievit terug naar Nederland om te broeden. Deze bijzondere vogels zijn gewoon te zien en horen op het Rotterdams platteland.

Alle schoolreisjes zijn inclusief een demonstratie schapen drijven en schapen scheren. Hierna kunnen de kinderen zelfstandig op het erf rondlopen, klimmen en klauteren in het strokasteel en spelen en ravotten in Speelnatuur van OERRR. 

Algemene informatie

  • Aantal leerlingen: 30 (1 begeleider per 5 kinderen)
  • Duur: dagdeel
  • Boekingsperiode: jaarrond
  • Kosten: 100 euro per dagdeel per klas
  • Schoolreisje is inclusief een demo schapen drijven en schaap scheren

Reserveer een schoolreisje

Voor meer informatie of om te boeken, kun je contact opnemen met Petra Oosthoek via [email protected].

BSO's bij Belevenisboerderij Schieveen

Ook BSO's zijn van harte welkom bij Belevenisboerderij Schieveen. Wij verzoeken om vooraf even te mailen naar boerin Petra via [email protected], zodat wij goed voorbereid zijn. 

  • Kosten: 2 euro per kind
  • Iedereen krijgt een bakje voer voor de dieren en een ijsje