Ga direct naar inhoud

Lesprogramma De Wieden

Ben je op zoek naar een les of schoolreisje in de natuur? De Wieden, onderdeel van Nationaal Park Weerribben - Wieden, biedt diverse mogelijkheden voor basisscholen. Je vindt hier een ruim aanbod aan educatieve programma’s en natuurbelevingsactiviteiten. Die maken een bezoek aan De Wieden onvergetelijk. Bekijk hieronder het aanbod.

Een boot vol leerlingen tijdens het lesprogramma van De Wieden

Activiteiten scholen

Bezoekerscentrum De Wieden biedt educatieve programma’s voor het basisonderwijs van groep 1 tot en met groep 8 en voor de brugklas van het voortgezet onderwijs. Deze programma's sluiten aan bij de leerdoelen van het natuuronderwijs en vormen samen het Nationaal Park Scholenproject.

Meer weten? Bekijk de uitgebreide informatie over deze programma's.        

Naast de educatieve programma's van het Nationaal Park biedt Bezoekerscentrum De Wieden nog twee programma’s:

  • Bij de Waterrugzak staat natuurbeleving centraal. De leerlingen gaan in groepjes waterbeestjes vangen. Met behulp van een schepnet en materialen in de waterrugzak ontdekken de kinderen het verscholen onderwaterleven. Deze activiteit kan gecombineerd worden met een vaartocht.
  • Bij vaartocht Beulake neemt de schipper de leerlingen mee terug in de tijd van dit verdwenen dorp. Naast een vaartocht naar de plek waar dit dorp ooit lag, worden de historische gebouwtje bij het bezoekerscentrum onder leiding van de schipper bekeken.

Reserveren

De programma’s van het Nationaal Park Scholenproject en extra programma’s van het bezoekerscentrum kunnen geboekt worden. Interesse? Reserveer of boek 1 van de programma's .

Voor meer informatie, een programma op maat (bijvoorbeeld voor een schoolreisje) of een reservering binnen drie weken: bel met Bezoekerscentrum De Wieden via 0527-205660 of mail naar [email protected].

Handig om te weten

De school zorgt zelf voor voldoende begeleiding. Elke groepje van 4 leerlingen heeft een begeleider nodig. Zij helpen met de uitvoering van de activiteit en zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen. 

Bij het centrum is een schoolgids aanwezig. De schoolgids helpt de klas met de start van het programma en zorgt voor de afsluiting. De leerkracht blijft eindverantwoordelijke voor de groep. De schoolgids blijft in de buurt voor hand- en spandiensten. 

Het bezoekerscentrum heeft een slechtweerprogramma, zodat er bij tegenvallende weersomstandigheden een alternatief programma voorhanden is.