Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Lesprogramma De Wieden

Ben je op zoek naar een les of schoolreisje in de natuur? De Wieden biedt diverse mogelijkheden voor basisscholen. Je vindt hier een ruim aanbod aan educatieve programma’s en natuurbelevingsactiviteiten. Die maken een bezoek aan De Wieden onvergetelijk. Bekijk hieronder het aanbod.

Een boot vol leerlingen tijdens het lesprogramma van De Wieden

Activiteiten scholen

Bezoekerscentrum De Wieden biedt educatieve programma’s voor het basisonderwijs van groep 1 tot en met groep 8 en voor de brugklas van het voortgezet onderwijs. Deze programma's sluiten aan bij de leerdoelen van het natuuronderwijs en vormen samen het Nationaal Park Scholenproject.

Meer weten? Bekijk de uitgebreide informatie over deze programma's.        

Naast de educatieve programma's kunnen scholen ook deelnemen aan de activiteit waterrugzak. Bij deze activiteit staat natuurbeleving centraal. Geef een kind een schepnetje in de hand en de jager in haar of hem wordt wakker: pakken, vangen, hebben… Bij deze activiteit gaan kinderen in groepjes aan de slag op de vlondertjes bij het bezoekerscentrum. Met behulp van de schepnetten en materialen in de waterrugzak ontdekken de leerlingen het verscholen onderwaterleven.

Reserveren

De programma’s van het Nationaal Park Scholenproject en de waterrugzak (met of zonder varen) vraag je aan via de link: reservering maken. Voor meer informatie, een programma op maat (bijvoorbeeld voor een schoolreisje), het programma waterrugzak of een reservering binnen een termijn van 21 dagen, bel je met Bezoekerscentrum De Wieden via 0527-205660.

Handig om te weten

De school zorgt zelf voor voldoende begeleiding. Elke groepje van 4 leerlingen heeft een begeleider nodig. Zij helpen met de uitvoering van de activiteit en zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen. 

Bij het centrum is een medewerker/jeugdvrijwilliger aanwezig. De medewerkers helpt de klas met de start van het programma en zorgt voor de afsluiting. De leerkracht blijft eindverantwoordelijke voor de groep. De jeugdvrijwilliger blijft in de buurt voor hand- en spandiensten. 

Het bezoekerscentrum heeft een slechtweerprogramma, zodat er bij tegenvallende weersomstandigheden een alternatief programma voorhanden is.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo