Ga direct naar inhoud
Kinderen

Paddenstoelenroutes voor kinderen

Overal schieten paddenstoelen uit de grond, in de meest bijzondere vormen en kleuren. Zoek je een mooie paddenstoelenroute om met kinderen te lopen? OERRR heeft de mooiste wandelroutes langs paddenstoelen voor je op een rijtje gezet. Tip! Neem een klein spiegeltje mee om de paddenstoelen ook eens van de onderkant te bekijken.

's-Gravelandse Buitenplaatsen, Noord-Holland - 5 km

In de bossen rondom de Buitenplaatsen wemelt het in de herfst van de paddenstoelen. Hoeveel vliegenzwammen zie jij?

Bekijk de route

Wandelroute Zwanenwater, Noord-Holland - 5 km

In het Zwanenwater groeien paddenstoelen met de meest wonderlijke namen. Heb je wel eens gehoord van het sneeuwzwammetje, het fluweelpootje of het papegaaizwammetje? Je komt ze hier allemaal tegen, gewoon langs het pad!

Bekijk de route

Paddenstoelenparadijs Voorsterbos, Flevoland - 2,8 km

Het Voorsterbos is een echt paddenstoelenparadijs. Wist je dat er wel 800 soorten paddenstoelen groeien? Welke spot jij allemaal op je paddenstoelenroute?

Bekijk de route

Ben jij al OERRR?

OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor €2,50 per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

Meld je aanLees meer

Waterloopbos, Flevoland - 3 km

Het Waterloopbos is een topplek voor paddenstoelen. De bodem van het bos bestaat uit verschillende soorten grond en er zijn droge en natte plekken. Ideaal voor paddenstoelen. Daarom kan je in het Waterloopbos wel honderden soorten vinden. Ontdek ze zelf!

Bekijk deze route

Paddenstoelen zoeken in de Oisterwijkse bossen, Noord-Brabant - 4,3 km

Kom lekker struinen door de Oisterwijkse bossen. In de herfst lijkt het met al die kleurrijke paddenstoelen net een sprookjesbos!

Bekijk de route

Paddenstoelen kijken Dwingelderveld, Drenthe - 4,7 km

In de bossen bij het Dwingelderveld laten ze dood hout gewoon liggen. Een uitstekende plek voor paddenstoelen!

Bekijk de paddenstoelenroute

Bekijk ze eens goed!

Paddenstoelen zijn er in heel veel verschillende vormen kleuren. Je kunt alle paddenstoelen het best laten staan waar ze staan. Ze kunnen namelijk giftig zijn. Maar dat betekent niet dat je ze niet kunt bestuderen. Met een spiegeltje bijvoorbeeld!

Lees meer over de verschillende soorten