Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Bouw een egelhuisje

Wist je dat de egel maar moeilijk een overwinterplekje kan vinden? Onze tuinen en parken zijn veel te netjes voor ze. Help de egel een handje en bouw een warm winterhuisje voor hem. 

Bouw een egelhuisje

In de herfst gaat de egel op zoek naar een goed plekje om zijn winterslaap te houden. Maak een overwinterplek in een rustig hoekje van de tuin. Gebruik een oude kist of mand met een gat in de zijkant als huisje voor de egels. Je kunt de bovenkant waterdicht maken met dakpannen, takken of een dikke laag bladeren. Gebruik ook wat oud hout, bladeren en takken om het huisje een beetje te camoufleren. Zo heeft de egel een rustig plekje. Wil je er helemaal een egelparadijs van maken? Zet dan een schoteltje met droge kattenbrokjes voor de ingang om de egel te lokken.

En, zit er al een egel in je huisje? Let pootafdrukken, drolletjes of verschoven bladeren. Til het huisje niet op, dan schrikt de egel en komt waarschijnlijk niet meer terug.

Dit heb je nodig

  • Bladeren
  • Takken/hout
  • Kistje / mand met gat in zijkant
  • Evt. dakpannen
logo