Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Keer een krab om

De lefgozers van onze zoute wateren. Met de scharen kunnen ze handig voedsel naar binnen werken. Als je een krab voorzichtig met duim en wijsvinger aan de zijkanten van zijn schild oppakt, kan hij met zijn scharen niet bij je vingers komen. Zo kun je een kijkje nemen op zijn buik.

Keer een krab om

De lefgozers van onze zoute wateren. Met de scharen kunnen ze handig voedsel naar binnen werken. Als je een krab voorzichtig met duim en wijsvinger aan de zijkanten van zijn schild oppakt, kan hij met zijn scharen niet bij je vingers komen. Zo kun je een kijkje nemen op zijn buik. Daar zie je een driehoek. Is de driehoek heel bol, dan is de krab een vrouwtje. Zijn de lijnen juist recht, dan is het een mannetje. Zie je de ogen ook?

logo