Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Lampion met herfstbladeren

Maak je eigen lampion met de mooiste herfstbladeren die je kunt vinden.

Lampion met herfstbladeren

Zo pak je het aan:

Zoek een paar mooie herfstbladeren en laat ze even drogen onder een stapeltje zware boeken. Als de bladeren plat zijn ga je aan het werk.

Knip twee stroken uit een vel dun papier. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld bakpapier of vliegerpapier. Plak de gedroogde bladeren op de eerste strook. Leg de tweede strook er over heen. Niet de vellen aan elkaar vast met strookje  gekleurd papier aan de bovenkant en de onderkant. Buig het bladervel rond en plak de zijkant vast. Maak dan een bodem uit een stukje karton. Eventueel kun je kunt ook de bodem van een plastic fles gebruiken. Maak de bodem vast en prik  voorzichtig twee gaatjes in de bovenste rand. Doe er een ijzerdraad doorheen en klaar is je lampion.

Dat ziet er sfeervol uit toch?

logo