Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Maak je eigen herfstmobiel

Hang de natuur op in je huis. Zoek in het bos naar herfstschatten. Bijvoorbeeld eikeltjes, kastanjes, takjes, dennenappels, herfstblaadjes, veertjes, beukennoten of hazelnoten. Zoek ook twee takjes van ongeveer 20 centimeter. Deze twee takjes leg je op elkaar als een kruis.

Maak je eigen herfstmobiel

Hang de natuur op in je huis. Zoek in het bos naar herfstschatten. Bijvoorbeeld eikeltjes, kastanjes, takjes, dennenappels, herfstblaadjes, veertjes, beukennoten of hazelnoten. Zoek ook twee takjes van ongeveer 20 centimeter. Deze twee takjes leg je op elkaar als een kruis. Bind ze nu in het midden aan elkaar vast met een touwtje.

Knip een stuk nylon af. Afhankelijk van hoe groot je mobiel wordt knip je zes stukken nylon af in de gewenste lente. Verschillende lengtes kan ook natuurlijk. De ene kant van het nylon knoop je vast aan de uiteinden van het takje en één in het midden, aan het kruis. De andere kant maak je vast aan je herfstschat.Een kastanje vastknopen is lastig. Lijm dat vast of vraag je vader of moeder te helpen met het vastbinden.

Maak het zesde stuk nylon vast aan het midden van het kruis. Hiermee kun je de herfstmobiel ophangen.

logo