Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Maak je eigen mini-natuur

De bijen hebben ons nodig! Wilde bloemen verdwijnen en daardoor ook het voedsel voor insecten en vogels. Kom in actie en maak je eigen mini-natuur, vol bloemen! Maar hoe begin je nu zo'n eigen stukje mini-natuur? Dat leggen we je uit!

Maak je eigen mini-natuur

De plek

Voordat je begint met je mini-natuur, is het goed om na te denken over de plek. Gebruik je een hoekje in de tuin? Of kies je een perkje bij jou in de straat zodat iedereen kan meegenieten? Op het schoolplein kan natuurlijk ook. Vraag de juf of meester of jullie een tegel uit het plein mogen halen waar je kan gaan zaaien. Heb je een balkon? Dan kan je je mini-natuur maken in een grote pot of in een kistje.

Zoek een zonnig plekje voor je mini-natuur want wilde bloemen houden erg van de zon. Je kunt het beste zaaien in april en mei, dan kan je in de zomer genieten van mooie bloemen!

De aarde

Onderzoek eerst de aarde. Is deze hard en stevig? Meng deze dan met een beetje potgrond en woel alles lekker om (misschien kom je wel een worm of ander kriebelbeestjes tegen!). Haal eventueel oude wortels en andere plantjes uit het stukje waar je wilt gaan zaaien. 

Ben je er klaar voor?

Dit heb je nodig:

  • Biologische zaadjes
  • Potgrond
  • Schepje
  • Gieter
  • Eventueel een stukje gaas om je mini-natuur mee af te dekken zodat er geen kat in komt
  • Voor op het balkon: een grote pot of kistje met worteldoek
logo