Overzicht

Natuurbegraven

 • Heischraal grasland in combinatie met natuurbegraven

  Natuurontwikkeling Mantingerveld: Q&A kleinschalig heidelandschap in combinatie met natuurbegraven

  Vragen en antwoorden over de natuurontwikkeling in combinatie met natuurbegraven in het Mantingerveld.

 • Mantingerveld
  Project

  Natuurontwikkeling Mantingerveld: kleinschalig heidelandschap in combinatie met natuurbegraven

  Met steun van leden zette Natuurmonumenten dertig jaar geleden al de eerste stappen om landbouwgebieden rondom Mantinge en Nieuw Balinge te herstellen tot natuur. Er is veel gebeurd en nu zien we kansen een nieuwe stap te maken in het gebied tussen Nieuw Balinge en het Munitiemagazijncomplex.

 • Natuurbegraven Maashorst

  Waarom natuurbegraven?

  We willen de natuur behouden, versterken en ontwikkelen. Door tegemoet te komen aan de behoefte van mensen aan een laatste rustplaats in de natuur kunnen wij onze ambitie dichterbij brengen.

 • Natuurbegraafplaats Heidepol ochtendzon

  Wat is natuurbegraven?

  Begraven worden in de natuur, op een plek waar eeuwige rust heerst. De eeuwige grafrust die hoort bij een laatste rustplaats in de natuur biedt garantie dat het gebied in de toekomst niet gebruikt kan worden voor andere functies.

 • Huis ter heide Natuurbegraven

  Natuurbegraafplaats Huis ter Heide

  Natuurgebied Huis ter Heide ligt in het hart van Brabant, tussen Tilburg en Kaatsheuvel. In en op de herstelde vennen zitten kikkers, libellen en watervogels. Op de heide kun je de leeuwerik nog volop horen zingen. Schotse hooglanders grazen op hun gemak grassen en jonge boompjes weg. De lanen door de bossen herinneren aan het landgoed dat hier ooit lag, net als het witte Jachthuis.

 • Natuurbegraven

  Veelgestelde vragen over natuurbegraven

  We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over natuurbegraven bij Natuurmonumenten. Op deze pagina leest u de meest gestelde vragen en onze antwoorden erop.

 • logo