natuurgebied

De Veluwe

Over dit natuurgebied

Kom de gevarieerde gebieden van Natuurmonumenten op de Veluwe beleven! Uitgestrekte bossen, heideheuvels en zandverstuivingen, met herten, reeën en wilde zwijnen. Statige landgoederen, sprankelende beekjes, en wuivende rietkragen rondom het randmeer.

Fotograaf: Laurence DelderfieldBron: NatuurmonumentenGroots gebied: Veluwezoom/De Posbank

Het grootste natuurgebied van Natuurmonumenten op de Veluwe is Nationaal Park Veluwezoom, bij velen bekend als de Posbank. Je vindt er ook een Bezoekerscentrum, in Rheden. Er zijn tal van gemarkeerde wandel- fiets en ruiterroutes. Vanuit het bezoekerscentrum worden activiteiten georganiseerd. In onze webshop is een goede kaart van dit uitgestrekte gebied verkrijgbaar.

Fotograaf: bzd1Bron: Flickr

 
Wilde dieren

Wil je naar de Veluwe om wilde dieren te zien, dan maak je in het Deelerwoud waarschijnlijk de beste kans.  Maar ook elders op de Veluwe kun je herten, zwijnen en reeën zien. Hier vind je een kaart met wildobservatiepunten en tips voor het zien van wild.  

 

Georganiseerd wild zien

Je kan ook meegaan met reeënbronstexcursies in juli en hertenbronstexcursies in september/oktober. Ook worden er regelmatig andere dierenactiviteiten georganiseerd. Kijk in de activiteitenagenda voor een overzicht. 

Routes

De mooiste routes op De Veluwe vind je hier.

Landgoederen

Aan de noordwestelijke rand van de Veluwe vind je twee statige landgoederen: Oud Groevenbeek en Oldenaller. Kom cultuur snuiven en geniet van de prachtige omgeving. 
Fotograaf: Gerrit Rekers

Aan de 'kust'

Ken je natuurgebied Veluwemeerkust al? Ontdek dit mooie gebied waar de Leuvenumse beek in het Randmeer uitmondt!

Top-5 natuurgebieden op de Veluwe

Minder bekend, maar zeker zo mooi:

 

Fotograaf: M.J.C Le PairWord lid

Schitterende natuur zoals De Veluwe kan bestaan dankzij de steun van heel veel mensen in Nederland. Doe ook mee, word lid van Natuurmonumenten. Het kan al voor € 2,25 per maand.

 

word nu lid