Ga direct naar inhoud

Uitkijktoren Hulzenberg

Kom naar de uitkijktoren op de Hulzenberg, in het Bergherbos bij Stokkum.
Het uitzicht is de klim méér dan waard. Met een beetje geluk kun je vanaf deze uitkijktoren in het noorden Zutphen zien liggen, Nijmegen in het westen en Kleef in het zuiden.

Uitkijktoren Hulzenberg

Na de pittige klim kun je genieten van een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. De Hulzenberg heeft een hoogte van 82,4 m boven NAP en de toren zelf is 21 meter hoog. Je kijkt helemaal uit van de Veluwezoom tot Elten en verder!De uitkijktoren is gebouwd in opdracht van de gemeente Montferland. Al het hout komt uit het Bergherbos zelf.Download verschillende routes waarin je langs de uitkijktoren De Hulzenberg wandelt:

Om direct bij de uitkijktoren te komen begin je met wandelen vanaf de parkeerplaats Hulzenberg aan de Eltenseweg in Stokkum, net vóór het viaduct. Volg vanaf hier de zilveren pijlen. Let op: parkeer niet bij camping Brockhausen, maar rij zo'n 1,5 km door tot aan de parkeerplaats Hulzenberg.  

Er is ook een gratis folder met routes verkrijgbaar bij VVV Montferland.

Over de bouw

Het bouwen van deze uitkijktoren boven op de Hulzenberg was een stevig staaltje vakmanschap. Al het gebruikte hout is afkomstig uit het Bergherbos, het moest zorgvuldig worden geselecteerd, geoogst en gedroogd. Het beton voor de fundering en alle onderdelen werd met een kraanwagen naar boven getakeld. Een lokaal aannemersbedrijf, bouwbedrijf van der heijden, wist de toren ter plekke te monteren - een klus op hoog niveau. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  • Parkeerplaats uitkijktoren Hulzenberg