Nieuws van de boswachter

Voorjaarsbloeiers in Noord-Holland

05 april 2018 | Eveline Blok

De Hortus Bulborum, Brasserie Beeckestijn en buitenplaats Beeckestijn hebben alles in huis voor een kleurrijk dagje uit! Samen hebben we een mooi arrangement voor u samengesteld.

Voorjaarsbloeiers op Beeckestijn

Hou je van bloembollen en lekker eten? Dan is dit arrangement geknipt voor jou! Op dinsdag 10 april, vrijdag 20 april en vrijdag 24 april kun je een hele dag genieten van de voorjaarsbloeiers in Noord-Holland!

Schatkamer van historische bolgewassen

De dag begint 's ochtends met een heerlijk kopje koffie/thee met appeltaart bij de Hortus Bulborum in Limmen. Aansluitend krijgt u een rondleiding door de enige tuin ter wereld waar inmiddels meer dan 4.000 verschillende voorjaarsbolgewassen zijn verzameld. De tuin is daarmee uniek in zijn soort. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit historische tulpen, narcissen en hyacinten. Daarnaast zijn er prachtige en waardevolle verzamelingen van fritillaria's en van krokussen gemaakt en in de museumtuin opgeplant.

Lunchen in stijl

Aan het eind van de ochtend rijdt u op eigen gelegenheid door de rijkgeschakeerde bollenvelden van Limmen naar Velsen-Zuid, waar u kunt ontspannen met een heerlijke lunch bij Brasserie Beeckestijn. De brasserie is gevestigd in één van de twee authentieke koetshuizen op buitenplaats Beeckestijn. Brasserie Beeckestijn werkt met seizoensgebonden streekproducten en ingrediënten uit de moestuin van de buitenplaats. Speciaal voor dit arrangement heeft de brasserie een menu samengesteld.

Rijke stinsenflora

Na de lunch neemt een gids van Natuurmonumenten u mee door de tuinen en het parkbos van buitenplaats Beeckestijn. In het najaar van 2017 hebben we daar ruim 40.000 bloembollen geplant, zodat u er nu kunt er genieten van sneeuwklokjes, krokussen, sneeuwroem, narcissen, winterakonieten, sterhyacinten, vogelmelk, Italiaanse aronskelk, boshyacinten, holwortel, kievitsbloemen, lente- en zomerklokjes. De stinsenflora van Beeckestijn is zeer soortenrijk, waarbij het roomwitte Haarlems klokkenspel eruit springt.

Klik hier om te reserveren voor één van de arrangementen!

Eveline Blok
Eveline Blok
logo