Ga direct naar inhoud
Nieuws

Onderhoud paden Witte Veen en Buurserzand

02 april 2021 | Simone Damhof

In het Buurserzand verlegden we een pad zodat de zwarte specht rust heeft, we verlegden een fietspad voor de jeneverbessen en maakten het vogelkijkscherm toegankelijk voor iedereen die minder mobiel is.

buurserzand pad

Wandelpad Buurserstraat verlegd

We verlegden het wandelpad in het bos langs de Buurserstraat. Dit wandelpad loopt van de parkeerplaats Ronde Bulten tot aan de Knoefweg. Aan het begin van het pad, bij de Ronde Bulten, verlegden we het pad omdat daar dode beuken staan die op het pad kunnen vallen. in deze beuken huist elk jaar de zwarte specht. Waarschijnlijk broedt hij ook daar. We kozen er daarom voor om de bomen te houden en het bospad te verleggen. Daarnaast hebben we ook het toegangsbord en een paal van het Routenetwerk verplaatst naar het nieuwe pad. Het oude pad hebben we afgedekt met blad en aan 1 kant versperd met takken.

 

Fietspad richting de Bommelas gewijzigd

De jeneverbessen doen het erg goed in het Buurserzand. Enkele jeneverbesstruiken werden zo breed dat ze over het fietspad groeiden en het zicht ontnamen. Tijd om het fietspad te verleggen en de jeneverbessen meer ruimte te geven. De situatie is nu weer veilig voor fietsers.

 

Werkzaamheden Witte Veen Vogelkijkscherm en raster afgerond

Het vogelkijkscherm in het Witte Veen is klaar. Een mooie rustige plek om vogels te spotten. Een informatiepaneel is in productie zodat bezoekers ook kennis kunnen nemen van wat er te zien is. Om menen die minder mobiel zijn en rolstoelgebruikers ook te laten genieten pasten we het wandelpad aan zodat ook zij eenvoudig toegang hebben tot het uitkijkpunt.

Inmiddels zijn ook alle werkzaamheden aan het elektrisch raster in het Witte Veen afgerond.Een hele klus, kuddebeheerder jan Veldhuis en vrijwilliger Henk Dijstelberge staken er menig uur in. Nu zit er overal een draad stroom langs het bestaande raster. Intussen vormde zich uit de Witte Veen vrijwilligersgroep een groep 'palenrammers'. Zij vervingen alle kapotte palen. De hooglanders kunnen weer veilig in het gebied grazen. Dike pluim voor alle vrijwilligers, het was een hele klus.

vogelkijkhut pad

Het pad naar het Vogelkijkscherm maakten we rolstoelvriendelijk

Simone Damhof
Simone Damhof