Wandelen

Beleefpad Smeerling

  • Geschikt voor rolstoel
Wandelen

Beleefpad Smeerling

Het Beleefpad Smeerling brengt je terug naar de natuur van 'vroeger'. Langs de meanderende beek, kruidenrijke akkers en de weilanden kun je in het voorjaar genieten van een grote bloemenrijkdom. Onderweg zijn er voldoende punten om even van de omgeving te genieten en uit te rusten.

De route is ook geheel toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Er zijn onderweg geen onneembare bruggen, drempels of andere obstakels, maar wel meer beleefpunten dan bij andere routes. Halverwege de route kom je langs bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, geniet hier van de gemoedelijke sfeer onder het genot van een kopje thee of koffie en een huisgemaakte plaatselijke lekkernij. Naast alle beleefpunten langs deze route is er voldoende ruimte om je rolstoel, scootmobiel of buggy te plaatsen. Veel plezier!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

Praktisch

Extra informatie

De route

 Startpunt

1Beleefpunt Ellersinghuizerveld

Bij het Ellingserhuizerveld zie je een landschap hoe het er honderd jaar geleden uitzag. Deze voormalige akkers werden in de jaren 60 en 80 nog intensief gebruikt, maar zijn in 1991 afgegraven en in ere hersteld. Struin hier door de prachtige natuur die is ontstaan en geniet van het weidse uitzicht, de rust en de ruimte.

Kleine zonnedauw
Beleefpunt Ellersinghuizerveld

2Beleefpunt

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.