Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Dal van de Ruiten Aa

Dal van de ruiten A

Welkom in Dal van de Ruiten Aa

Wandelen in het Dal van de Ruiten A is alsof je de natuur van ’vroeger’ beleeft. Langs de meanderende beek en de weilanden kun je in het voorjaar genieten van een grote bloemenrijkdom. Kom Oost-Groningen ontdekken!

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Dal van de Ruiten Aa
 • Nieuws
 • Routes
 • Over het gebied

  Bijzondere natuur

  In het Dal van de Ruiten A liggen twee bijzondere natuurgebieden; het Liefstinghsbroek en het Metbroekbos. Het Liefstinghsbroek is één van de oudste bossen van Nederland. Op aanvraag organiseert Natuurmonumenten excursies naar dit bijzondere stukje natuur.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Parkeerplaats Gasterij Natuurlijk Smeerling
  • A28 (Groningen-Assen-Hoogeveen), afslag Veendam. Volg de N33 naar Veendam. Ga in Veendam rechts (N366). Rijd door de Pekela’s richting Stadskanaal. Sla bij Alteveer linksaf richting Vlagtwedde. Tussen Onstwedde en Vlagtwedde ligt Smeerling.

  Praktisch

  Extra informatie

  Dal van de Ruiten Aa

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo