Ga direct naar inhoud
Nieuws

Hondenlosloopgebied Fochteloërveen wordt aangepast

24 mei 2022 | Sietske Westerhof Marchand

In het Fochteloërveen kun je heerlijk wandelen met de hond, mits aangelijnd. Aangelijnde honden blijven op het pad en vormen zo geen overlast voor vogels en wild. Ook kunnen andere bezoekers zo in alle rust genieten van de natuur. Daarnaast is er in het Fochteloërveen een groot gedeelte ingericht waar honden los mogen lopen. In dit zogenaamde hondenlosloopgebied kunnen honden onder appèl spelen en rennen.

Hondenlosloopgebied

Op korte termijn zal het bestaande losloopgebied aangepast worden. Momenteel is het mogelijk om vanaf de parkeerplaats aan de Meester Lokstraat te Ravenswoud de honden los te laten lopen als je zowel linksom als rechtsom het gebied in wandelt. Binnenkort is het mogelijk om de hond te laten rennen en spelen links van de parkeerplaats en mogen de honden aangelijnd mee als je richting de uitkijktoren wandelt.

Talloze dieren voelen zich bedreigd wanneer een hond in de buurt komt. De dieren schrikken op of vluchten weg. Het plantsoen is een leefgebied voor onder andere dassen, reeën en vele soorten vogels. Al deze dieren willen we de rust bieden die ze nodig hebben.

Bezoekers willen hun vrije tijd in de natuur graag ontspannen doorbrengen. Velen hebben geen last van honden. Een deel van de mensen is echter bang voor honden. Niet iedereen vindt het leuk als een hond tegen ze opspringt of luid blaffend achter de fiets aanrent. Natuurmonumenten wil zulke situaties voorkomen en zal daarom de publieksgroepen meer spreiden.

Het hondenlosloopgebied wordt met nieuwe markering aangegeven. Op de kaart is te zien waar het hondenlosloopgebied zich bevindt.

Kaart hondenlosloopgebied Fochteloërveen

Kaart hondenlosloopgebied Fochteloërveen

Sietske Westerhof Marchand