Ga direct naar inhoud
Nieuws

Eerste openstelling Fort Kijkuit op zondag 3 april

28 maart 2022 | Olga Ekelenkamp

Zondag 3 april zal Fort Kijkuit weer haar deuren open zetten voor publiek. Vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten staan dan weer klaar om u van alles te vertellen over het fort en de natuur in de Vechtplassen. Op het buitenfort is een uitkijkpunt aanwezig en een kleine informatieruimte. En natuurlijk is er koffie en een toilet. U bent van harte welkom!

Fort Kijkuit

Markante pleisterplaats

Bezoekers kunnen op Fort Kijkuit een kijkje nemen in het kruithuis, waar een kleine expositie is te zien over herstelwerkzaamheden in het laagveen, het fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Of klim naar boven naar het uitzichtpunt en overzie de Wijde Blik, het Hilversums Kanaal, natuurgebied De Put en de Horstermeerpolder. Het fort vormt hiermee een markante pleisterplaats tijdens uw wandel-, vaar- of fietsroute. Want er is ook een aanlegsteiger in het Hilversums Kanaal.

Op pad met een fortengids

Wilt u meer weten over Fort Kijkuit? Ga dan mee met een rondleiding over het fort. De fortengids kan u alles vertellen over de boeiende geschiedenis van deze locatie. Bovendien krijgt u een exclusief kijkje in het beheerkantoor, dat in 2016 de Europa Nostra-prijs voor behoud van cultureel erfgoed won. Leden van Natuurmonumenten mogen gratis mee met de rondleiding. Niet-leden betalen €2,- per persoon. Het is uiteraard mogelijk om ter plekke lid te worden.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp