Ga direct naar inhoud
Nieuws

Forten in de Vechtplassen in Vroege Vogels TV

22 april 2022 | Olga Ekelenkamp

Natuur op de forten staat centraal in de aflevering van Vroege Vogels TV, die zaterdag 23 april uitgezonden. Ook een aantal forten van Natuurmonumenten passeert de revue: Fort Kijkuit, Fort Hinderdam en Fort bij Abcoude.

Fort Kijkuit

Hoge natuurwaarden in Hollandse Waterlinies

Naast cultuurhistorie hebben de forten van de Hollandse Waterlinies veel te bieden als het gaat om de natuur. Niet veel mensen weten dat dit UNESCO Werelderfgoed ook hoge natuurwaarden heeft. Forten zijn namelijk enorm soortenrijk! Zowel de flora als de fauna verschilt nogal eens van de soorten in het omliggende open landschap. Reden genoeg voor de redactie van Vroege Vogels TV om een aflevering te wijden aan de natuur op de forten.

Forten in de Vechtplassen in beeld

De forten in de Vechtplassen komen regelmatig langs in deze aflevering. Samen met boswachter Erik kijkt presentator Menno Bentveld naar de beelden op de wildcamera op Fort Hinderdam. Natuurfilmer Roel zit op tegenover Fort Kijkuit klaar om de ijsvogel bij de kunstmatige broedwand op het fort en op Fort bij Abcoude is er aandacht voor de militaire beplanting op de forten van de Hollandse Waterlinies.

Kijken

Deze aflevering van Vroege Vogels TV wordt uitgezonden op zaterdag 23 april om 19:50 uur op NPO2, maar kan ook teruggekeken worden via NPO Start. 

 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp