Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Oproep aan Provincie Noord-Holland

12 februari 2015 | Astrid Schoenmaker

Natuurmonumenten heeft gisteren samen met twaalf organisaties een verklaring overhandigd aan provincie Noord-Holland om hun inzet voor behoud en herstel van biodiversiteit te onderstrepen.

Oproep aan Provincie Noord-Holland

Tijdens het congres Groen Kapitaal nam gedeputeerde Jaap Bond de verklaring in ontvangst en onderstreepte het belang hiervan. Het is een mooi document, ook voor toekomstige statenleden, dat toont hoe breed het draagvlak voor natuur- en landschapsherstel, en daarmee biodiversiteit, in deze provincie is.

Belangrijk punt verder is de gezamenlijke wens dat het Natuur Netwerk in de provincie afgemaakt wordt en dat de uitvoering hiervan voortvarend(er) wordt opgepakt. Naast reservering van voldoende middelen voor verwerving, inrichting en beheer verwachten de organisaties een stevige impuls voor een gebiedsgerichte aanpak.

 

placeholder

De oproep is gedaan door Natuurmonumenten (namens de terreinbeheerders Goois Natuurreservaat, Landschap Noord- Holland, PWN, Recreatie Noord Holland, Recreatieschap Westfriesland, Staatsbosbeheer, Milieufederatie Noord-Holland en IVN Noord- Holland), Hollands Particulier Grondbezit, LTO-Noord, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Hoogheemraadschap Rijnland.

Lees hier de verklaring 'Het belang van biodiversiteit voor de mens en de natuur' (pdf)

Ontvang de gratis nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws uit de Noord-Holland? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief van Natuurmonumenten. Met nieuws, activiteiten, routes en eropuit-tips in de buurt!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Astrid Schoenmaker

Bioloog en tuinfan