Ga direct naar inhoud
Terug

Giezenpad Harderbroek, bij Harderwijk

Waar: Harderbos

Kijkhut Harderbroek
59 minuten
2,93 km
  • Honden niet toegestaan

Over de route

Trek je laarzen aan en ontdek het Harderbroek. Het vogelparadijs in de polder. Geniet van vogels, bloemen én kunst.

De route (2,9 km) is gemarkeerd met witte pijlen. Start- en eindpunt is de parkeerplaats Ganzenpad. Let op: dit is een laarzenpad. In natte tijden (herfst, winter) kan het pad drassig zijn. Voor kinderwagens en rolstoelgebruikers is het ongeschikt.

Waar kun je starten

Harderbos
Startpunt

Harderbroek, Parkeerplaats Ganzenpad

Wat kom je onderweg tegen?

Wilgenbos
Wilgenbos
Wilgenbos

1. Wilgenbos

Het wilgenbos is een bijzonder stukje Harderbroek. Nachtegaal en kleine bonte specht voelen zich hier prima thuis. Dit natte broekbos geeft je een junglegevoel. Vooral in de herfst met spinnenwebben, mist, mos en aardse geuren.

Rietbeheer
Rietbeheer
Rietbeheer

2. Rietbeheer

De uitgestrekte rietvelden kenmerken het Harderbroek. Wie er tussendoor wandelt, ontdekt er rietorchissen, dotterbloemen en echte koekoeksbloemen. In het rietmoeras leven veel libellen. De larven komen uit het water. Vastgeklemd aan een plant of op de oever kruipen ze uit hun cocon. Hun leven als libel begint. 

Vogelkijkhut
Vogelkijkhut
Vogelkijkhut

3. Vogelkijkhut

Het ‘hoogtepunt’ van het Giezenpad is de vogelkijkhut aan de rand van open water. Dag na dag verschijnen hier honderden vogels: kemphaan, tureluur, grutto, lepelaar, krakeend, pijlstaart, tafeleend, grauwe gans, kleine zwaan en zeearend. En in het riet houden vogels als blauwborst, snor, rietzanger, bruine kiekendief en roerdomp zich schuil. 

Praktische informatie

  • Honden niet toegestaan

    Honden zijn in Harderbroek niet toegestaan

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes