Heide

Bekijk hier onze heidegebieden.

Update coronavirus: De natuur is open. Even buiten uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur. Zeker in deze tijd is dat voor veel mensen heel belangrijk. Laten we er samen voor zorgen dat het mogelijk blijft. Bekijk hier richtlijnen rond corona en natuur

Verfijn

Straal

gebieden gevonden

Hoe wij heide beheren

Heide is schaars in Nederland. En dat geldt helaas ook de dieren die daar leven, zoals roodborsttapuit, nachtzwaluw, zandhagedis en hazelworm. Natuurmonumenten doet er alles aan om de heide gezond te houden en uit te breiden. Een sprekend voorbeeld daarvan is te vinden op de Sallandse Heuvelrug. Met mens en machine werken we daar aan behoud en ontwikkeling van de heide.

Meer over heidebeheer op de Sprengenberg

Agenda

Ruud de Wild en Olcay Gulsen met herder Wim Schraven De Sprengenberg
wo 28 okt
Wandelen

Op stap met de schaapherder en kudde op De Sprengenberg

Wil je zelf ook op pad met herder Wim en zijn schapen op De Sprengenberg? Dat kan! Er zijn op 17, 21 en 28 oktober maar 4 plekken beschikbaar, dus boek snel je ticket(s).

mookerheide
zo 15 nov
Wandelen

Geologische wandeling over de Mookerheide

De voorlaatste ijstijd, ongeveer 160.000 jaar geleden, zorgde ervoor dat het landschap op de Mookerheide compleet veranderde. Wat zien we hier nog van? Natuurmonumenten organiseert samen met Vereniging Geopaden Stuwwal een boeiende excursie over het ontstaan van de stuwwal.

Steenuil
za 21 nov
Wandelen

Op zoek naar uilen in de Kampina.

Kom alles te weten over deze schitterende nachtdieren.

logo