Word lid
Wandelen

Wandelroute Hoogtepunten Kaapse Bossen - Doorn

Wandelroute Hoogtepunten Kaapse Bossen - Doorn

9.11 km

Waar

Kaapse Bossen

Wandelen

Wandelroute Hoogtepunten Kaapse Bossen - Doorn

Wandel langs de mooiste plekken van de Kaapse Bossen en bezoek de uitkijktoren.

Deze wandeling laat je de mooiste plekken zien van de Kaapse Bossen. In het bos kom je vreemde objecten tegen, zoals de Stenen Tafel en de Doornsche Kei. Bij de ingang van landgoed De Ruiterberg imponeert het markante poortgebouw. Geniet op de uitkijktoren van een spectaculair uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug.

Route is gemarkeerd met blauwe pijltjes.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Vanuit Utrecht, volg de A12 richting Arnhem. Neem afslag 21 (Maarn) richting Wijk bij Duurstede (N227, Amersfoortseweg). Na 3,6 km linksaf de Dorpsstraat op richting Leersum (N225). De Dorpsstraat gaat over in de Leersumsestraatweg.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Lijn 50 (vanuit Utrecht) of lijn 81 (vanuit Woudenberg), halte Kaap Doorn.

De route

Kaapse Bossen

Wat wij hier doen

Meer natuurlijker bos

Natuurmonumenten werkt al ruim 25 jaar aan meer natuurlijke variatie in de Kaapse Bossen. We vormen het oorspronkelijke productiebos langzaam om tot een natuurlijk bos. Zo’n bos heeft open plekken en bomen van verschillende soorten en leeftijden door elkaar heen. Het is daarmee aantrekkelijk voor meer soorten planten en dieren. Ook zorgen we voor ecologische verbindingen, zoals een ecoduct of heideverbinding. Gunstig voor veel dieren die zich kunnen verplaatsen en zo meer leefruimte krijgen. De variatie blijft daarnaast intact dankzij onderhoud van het eikenhakhout, de lanen en heideveldjes.

Help mee de natuur te beschermen
9.11 km

Wandelroute Hoogtepunten Kaapse Bossen - Doorn