Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Landgoed Haarzuilens

haas

De natuur is dichterbij dan je denkt!

Onder de rook van de stad Utrecht ligt deze groene oase. Er is altijd wat te zien. Hazen die in volle vaart door de velden zigzaggen. Hoog in de lucht vliegt een buizerd. Met een beetje geluk zie je langs een van de vele sloten de blauwe flits van een ijsvogel of een ree die langs de bosrand graast. Het is een heerlijke plek om even met je gezin naar buiten te gaan.

Hugo Kornegoor
Hugo Kornegoor

Boswachter van dit gebied

Meer over Landgoed Haarzuilens
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Speelnatuur van OERRR op landgoed Haarzuilens

  Kom spelen in de speelnatuur op landgoed Haarzuilens. De leukste speelplek van Utrecht! Tip: vier nu ook je kinder- of familiefeestje in de speelnatuur met de Expeditie van OERRR.

  Kom spelen!

  Waterbeleefpad 't Natte Laand

  Een avontuurlijke tocht met uitdagende hindernissen en spannende overtochten. Onderweg steek je slootjes over met het trekpontje, een wiebelvlot of stapstenen. Laat je verrassen en haal droog de overkant!

  Doe mee

  Contact

  Vragen? Neem gerust contact op met de boswachters van landgoed Haarzuilens. Bel (030) 23 03 700 of loop eens binnen bij ons boswachterskantoor aan de Thematerweg 10c in Haarzuilens. Of je een activiteit wilt organiseren, een vraag hebt over de Utrechtse natuur, wandelroutes of erfpacht; wij helpen je graag verder.

  Stuur een e-mail
 • Fietsen

  Fietsroute langs de hazen van Haarzuilens

  In het vroege voorjaar, vooral tussen februari en april, rammelen de hazen. Dan vechten de mannetjes met elkaar om de vrouwtjes. Ze slaan elkaar met hun achterpoten en dat is altijd een heel spektakel.

  • 31,9 km
 • Wandelen

  Wandelroute Landgoed Haarzuilens

  Ontdek tijdens deze wandeltocht de rijke cultuurhistorie en natuur van landgoed Haarzuilens, aan de rand van de stad Utrecht. Wandel door bloemrijke hooilanden, de moestuin, boomgaarden, akkers, het dorp Haarzuilens, het kasteel en parkbos de Haar.

  • 11 km
 • Landgoed Haarzuilens

  Agenda

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Kantoor Utrecht, Landgoed Haarzuilens

  Toegankelijkheid

  Huisregels

  Praktisch

  Landgoed Haarzuilens

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  Landgoed Haarzuilens

  Wat wij hier doen

  Natuur bij de stad

  Voor Natuurmonumenten is het belangrijk dat bewoners van de stad in hun vrije tijd dicht bij huis een plek hebben om van de natuur te genieten. Dat je samen of alleen even een frisse neus kunt halen, je hoofd kan leegmaken en de drukte van de stad achter je kan laten. Dat er voor kinderen een fijne plek is om te spelen, te rennen en vies te worden in het groen. Op landgoed Haarzuilens kan dit! Help mee dit te behouden.

  Help mee