Ga direct naar inhoud

Vakantiewoning Boerderij van Dreesje op de Veluwe

Verstopt in de bossen tussen Putten, Ermelo en Drie vind je op het kleine, maar bijzondere landgoed Oud Groevenbeek, de Boerderij van Dreesje. Dit gemeentelijk monument stamt uit het midden van de 19e eeuw. Naast de vakantiewoning staan nog het originele bakhuis, washuis en koetshuis.

Dronefoto vakantiewoning Boerderij van Dreesje

De vakantieboerderij zelf is recentelijk gerenoveerd. Om zoveel mogelijk authentieke elementen te bewaren is terughoudend omgegaan met modernisering. Toch is de woning van alle gemakken voorzien. Zo is het gebouw geïsoleerd met natuurlijke materialen. De Boerderij van Dreesje is geschikt gemaakt voor zeven personen.  

Indeling:

  • Op de begane grond bevindt zich een woonkamer met houtkachel onder de authentieke schouw.
  • Op de begane grond zijn twee slaapkamers, een badkamer met ligbad en een separaat toilet.
  • De eetkeuken is geheel nieuw en van alle gemakken voorzien. Hier is ook een lange tafel waar je met je gezelschap uitgebreid kunt tafelen.
  • Op de eerste verdieping bevinden zich twee tweepersoonsslaapkamers, een badkamer met douche en een toilet.
  • Buiten kun je comfortabel en beschut zitten op het terras naast het bakhuis.

Ben je met een gezelschap van meer dan zeven personen? Kijk dan eens bij de suites van Villa Oud Groevenbeek, op hetzelfde landgoed. De villa is een in Jugendstil-stijl gebouwd Rijksmonument.

Eropuit

Op landgoed Oud Groevenbeek ligt een netwerk van prachtige paden: langs het landhuis, de Volenbeek, de sprengkop en de grafheuvels op de Groevenbeekse heide. Neem vooral je wandelschoenen en fietsen mee, want hier je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Het landschap is afwisselend te noemen met bos, heidevelden, bomenlanen, akkers, vijvers en beken. Kijk onderweg goed om je heen. Op dit landgoed leven onder meer buizerds, haviken, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen, spechten en ijsvogels. Er is ook een theehuis van Natuurmonumenten. Een ideaal start- of eindpunt voor een mooie wandeling of fietstocht. En voor de kinderen is er Speelnatuur van OERRR! Ook leuk: ga een dagje naar Putten, Ermelo, Harderwijk, Apeldoorn, of het Kroller Müller museum.

Vakantiewoningen bij Buitenleven Vakanties

Maak kennis met het boerenleven en alles wat daar vroeger bij kwam kijken op Boerderij Dreesje, middenin de Veluwse natuur. In verschillende gebieden van Natuurmonumenten kun je vakantiewoningen huren van Buitenleven Vakanties. Deze vakantiewoningen zijn altijd rustig gelegen. Kies bijvoorbeeld voor een monumentale boerderij, een eco lodge, een landhuis of zelfs een kasteel.

Boek nu een overnachting in de Boerderij van Dreesje via Buitenleven Vakanties

Foto's interieur vakantieboerderij Oud Dreesje

Vakantieboerderij Oud Dreesje eettafel
Vakantieboerderij Oud Dreesje zithoek

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Ermelo, Vakantiewoning Dreesje