Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Rondleiding door eendenkooi Breukeleveen

Rondleiding door eendenkooi Breukeleveen

Waar

Loosdrechtse Plassen

Vertrekpunt

    Tienhovense Plassen, hek Kanaaldijk (parkeren in de berm)

Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Rondleiding door eendenkooi Breukeleveen

Gratis rondleiding

In het prachtige polderlandschap tussen Tienhoven en Hollandse Rading ligt de ruim 200 jaar oude eendenkooi Breukeleveen. De vrijwilligers van Natuurmonumenten geven hier zomers elk laatste weekend van de maand tussen 12.00 en 16.00 uur korte rondleidingen. Leer hoe vroeger de eenden werden gevangen met de ingenieuze vanginstallatie, neem een kijkje in het authentieke kooikershuisje en struin door het kooibos.

De rondleidingen zijn gratis, maar een bijdrage aan de restauratie van de kooi is bijzonder welkom. Het startpunt is de eendenkooi, halverwege de Kanaaldijk. Je hoeft je niet aan te melden. Let op: Bij regenachtig weer zijn er geen rondleidingen.

Data

Maart: zat 28 mrt, zon 29 mrt.
April: zon 12 apr (1e paasdag), ma 13 apr (2e paasdag), zat 25 apr , zon 26 apr.
Mei: Do 21 mei (hemelvaartsdag), za 30 mei, zo 31 mei.
Juni: ma 1 (2e pinksterdag), za 27 juni, zo 28 juni.

Typisch Hollands laagveengebied

Niet alleen eendenkooi Breukeleveen is een bezoek waard. De Tienhovense plassen is een typisch Hollands laagveengebied, maar uniek in Europa. De vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten kunnen je meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en over alles wat hier groeit, bloeit, kruipt en vliegt.

Groepsexcursie

Zoek je nog een leuke invulling voor een bedrijfsuitje of familiebijeenkomst? Regel dan een groepsexcursie door eendenkooi Breukeleveen via boswachter Niels Schouten, [email protected] of 06 - 542 952 04.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Tienhovense Plassen, hek Kanaaldijk (parkeren in de berm)
  • Vanuit Hilversum:N417. Bij Hollandse rading rechtsaf de Graaf Floris 5 weg op. Na 2 km bij flauwe bocht links aanhouden, de Kanaaldijk op. Na 2 km bij hek de auto in de berm parkeren.

Toegankelijkheid

logo