Ga direct naar inhoud
Erfgoed ontdekken

Rondleiding door eendenkooi Breukeleveen

Rondleiding door eendenkooi Breukeleveen

Waar

Loosdrechtse Plassen

Vertrekpunt

    Tienhovense Plassen, hek Kanaaldijk (parkeren in de berm)

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Rondleiding door eendenkooi Breukeleveen

Bezoek de eendenkooi

In het prachtige polderlandschap tussen Tienhoven en Hollandse Rading ligt de ruim 200 jaar oude eendenkooi Breukeleveen. De vrijwilligers van Natuurmonumenten geven hier zomers elk laatste weekend van de maand én op feestdagen tussen 12.00 en 16.00 uur korte rondleidingen. Leer hoe vroeger de eenden werden gevangen met de ingenieuze vanginstallatie, neem een kijkje in het authentieke kooikershuisje en struin door het kooibos.

De rondleidingen zijn gratis, maar een bijdrage aan de restauratie van de kooi is bijzonder welkom. Het startpunt is bij de ingang van de eendenkooi, halverwege de Kanaaldijk. Je hoeft je niet aan te melden. Let op: Bij regenachtig weer zijn er geen rondleidingen.

Typisch Hollands laagveengebied

Niet alleen eendenkooi Breukeleveen is een bezoek waard. De Tienhovense plassen is een typisch Hollands laagveengebied, maar uniek in Europa. De vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten kunnen je meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en over alles wat hier groeit, bloeit, kruipt en vliegt.

Groepsexcursie

Zoek je nog een leuke invulling voor een bedrijfsuitje of familiebijeenkomst? Regel dan een groepsexcursie door eendenkooi Breukeleveen via boswachter Niels Schouten, [email protected] of 06 - 542 952 04.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Tienhovense Plassen, hek Kanaaldijk (parkeren in de berm)