Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachter Angelique roept op: Wens Naardermeer massaal beterschap

02 november 2023 | Angelique Aerts

Onlangs luidden honderden boswachters van Natuurmonumenten de noodklok over de staat van de natuur in Nederland. Hun dringende oproep aan de politiek voor een betere bescherming van de natuur kreeg veel bijval van bezorgde natuurliefhebbers. Wens het Naardermeer ook beterschap op www.natuurmonumenten.nl/beterschap.

Purperreigers op raster Naardermeer - Luc Hoogenstein

Uit onderzoek blijkt dat twee derde van de Nederlanders zich zorgen maakt over onze natuur. In aanloop naar de verkiezingen vragen de boswachters hen nu allemaal om hun zorgen ook richting politiek uit te spreken en de natuur beterschap te wensen. Dat kan op social media met #beterschapnatuur of door een beterschapskaart te sturen via natuurmonumenten.nl/beterschap. De kaarten zijn tevens beschikbaar in bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland.

Grote zorgen over natuur in Naardermeer, tijd voor beterschap

Ook boswachter Angelique is bezorgd over de natuur in het Naardermeer en roept de lokale gemeenschap op om samen met haar in actie te komen.We werken als boswachters hard om de natuur gezond te maken en te houden. Ondanks dat zien we elke dag dat zij het zwaar heeft en steeds verder verslechtert. De orchideeën hebben het zwaar in de hooilanden en de rietkragen waar de purperreigers broeden, verdwijnen. We staan op een serieus kantelpunt en om haar nog te kunnen helpen moet er nu echt wat veranderen. De natuur heeft iedereen nodig. En wij hebben de politiek nodig. Nieuw kabinet, bescherm de natuur beter!”

Video-oproep boswachter Angelique

In een gezamenlijke videoboodschap vragen boswachters en natuurliefhebbers aan alle Nederlanders om hun stem te laten horen, de natuur beterschap te wensen en de politiek op te roepen de natuur beter te beschermen. Boswachter Angelique heeft daarbij nog een speciale video-oproep voor het Naardermeer opgenomen die hieronder te bekijken en delen is. Natuurmonumenten verzamelt de beterschapswensen en gaat deze tijdens de coalitievorming aanbieden bij onze nieuwe politieke leiders om duidelijk te maken dat de natuur dringend behoefte heeft aan actie. 

Oproep van boswachter Angelique - Naardermeer

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts