Ga direct naar inhoud
Nieuws

Info-avond natuurontwikkeling Schil Naardermeer op 10 oktober

29 september 2023 | Angelique Aerts

Het Naardermeer is een Europees beschermd natuurgebied, en niet zonder reden. Er leven bijzondere planten en zeldzame diersoorten in het gebied, gewoon bij jou om de hoek. Sommige planten en dieren dreigen te verdwijnen, hebben meer natte natuur nodig. Daarom wordt er rond het Naardermeer, in de zogenoemde ‘Schil’, een natte bufferzone ingericht. Op 10 oktober hoor je alles over dit project in de Kruisdam, Hilversumse Meent.

Purperreiger bij het riet

In deze Schil komt meer ruimte voor water en mag het waterpeil op een natuurlijke manier licht stijgen. Boswachter Angelique Aerts: 'Hierdoor ontstaat een nat rietlandschap waarin de kwaliteit van de natuur en het water verbetert. Ook wordt zo het leefgebied voor vele typische laagveensoorten als de otter, purperreiger en grote karekiet uitgebreid. Kortom, dan kan het Naardermeer ook in de toekomst weer tegen een stootje.'

Infoavond dinsdag 10 oktober

Provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Natuurmonumenten werken samen aan dit project wat direct tegen de wijk Hilversumse Meent aanligt. Op initiatief van Meent Cultureel vertellen dinsdag 10 oktober omgevingsmanager Aafke van Nierop (Provincie) en boswachter Angelique Aerts over het Naardermeer en de ontwikkeling van deze natte schil rond het kerngebied. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn voor vragen en iedereen is welkom!

Waar: Wijkcentrum De Kruisdam - De Meent 5, 1218 CB Hilversum   

Entree: gratis

Zaal open: 19.30 uur

Aanvang: 20:00 uur                                                                                                                

Na afloop is de bar open.

Groot natuurontwikkelingsproject voor een robuust Naardermeer

'We hebben als Natuurmonumenten een heel belangrijke bijdrage van de Nationale Postcode Loterij ontvangen, waardoor we serieus konden instappen in dit grote project' aldus boswachter Angelique. Meer info over het project lees je hier.

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts