Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom nachtvlinders kijken op het Naardermeer

22 juli 2015 | Renée Nitters

Een unieke kans, deze eenmalige nachtvlinderexcursie op het Naardermeer op vrijdagavond 7 augustus. Samen met de boswachter vaar je in het donker over het Naardermeer. Bij de eendenkooi meer je aan en ontdek je de nachtvlinders van het Naardermeer. Wist je dat Nederland meer dan 2000 soorten nachtvlinders kent? Ook in het Naardermeer zijn vele soorten te zien!

Kom nachtvlinders kijken op het Naardermeer

Prachtige exemplaren

Er zijn veel meer nachtvlinders dan dagvlinders. In Europa leven ongeveer 10.000 soorten, in Nederland ruim 2000. Vrijwel alle nachtvlinders zijn ’s nachts actief en daarom blijft de schoonheid van deze dieren nog weleens onopgemerkt. In het Naardermeer vliegen wat prachtige exemplaren rond zoals de koperuil of het rood weeskind. Ontdek zelf de pracht van de nachtvlinder en meld je snel aan!

Aanmelden

Deze eenmalige nachtvlinderexcursie start met een korte presentatie. Vervolgens wordt gevaren naar de eendenkooi op het Naardermeer. Hier worden de vlinders gespot en van dichtbij bekeken. De excursie vindt plaats op 7 augustus 2015, van 21.00 uur tot circa 0.00 uur. Het adres: Stadzigt, Meerkade 2, 1412 AB Naarden. De kosten bedragen €10,00 voor leden en € 15,00 euro voor niet leden. Aanmelden kan via de activiteitenkalender. Bij regen gaat de excursie NIET door.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo