Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten zoekt vaargidsen Naardermeer

30 oktober 2023 | Angelique Aerts

Jaarlijks varen vrijwillige vaargidsen 150 tot 200 tochten in het vaarseizoen op het Naardermeer. Een prachtige ervaring om het meer echt te beleven, met een fluisterboot door uitgestrekte natuur. Natuurmonumenten is voor volgend seizoen hard op zoek naar extra vaargidsen. Zowel voor algemene tochten als voor de tochten met groep 5-6 van basisscholen uit de regio.

Varen Naardermeer

Boswachter Angelique Aerts: ‘We hebben een enthousiast en zeer kundig team vaargidsen. Om allerlei redenen hebben we volgend jaar extra mensen nodig om het seizoen te kunnen draaien en de 3.000 bezoekers met onze fluisterboten het water op te nemen. Als ik aan de huidige vaargidsen vraag waarom ze vrijwilliger zijn bij ons, hoor ik vaak dat het zo genieten is om zelf door het prachtige natuurgebied te mogen varen. En natuurlijk mensen enthousiast te maken voor natuurbescherming en al het bijzonders in het Naardermeer.’

Wat houdt het in?

Als eerst beschermde natuurgebied van Nederland is er over het Naardermeer genoeg te vertellen. Je neemt mensen mee het meer op met onze fluisterboot, waar verder niemand vaart. Als vaargids ben je onmisbaar voor de natuurbeleving. Je bent het visitekaartje van Natuurmonumenten en laat bezoekers genieten van de waterrijke natuur vol bijzondere planten, vogels en andere dieren. Ook ontwikkelen we een gloednieuw scholenprogramma over de otter en biodiversiteit, gericht op groep 5 en 6.

Enthousiast geworden?

Het is prettig als je ervaring op het water hebt en makkelijk voor een groep praat. We varen van april tot en met oktober op donderdag tot en met vrijdag. Boswachter Angelique: ‘Je bepaalt zelf wanneer je beschikbaar bent, maar graag ook op zaterdag of zondag, dat zijn namelijk onze drukste dagen. Verder hebben we een inwerkprogramma klaarstaan en ga je eerst een paar keer mee met een ervaren vaargids. Kortom, je krijgt de ruimte om nog te leren natuurlijk!’

Aanmelden bij de boswachter

Zie je dit zitten? Mail kort je motivatie naar boswachter Angelique op [email protected]. Met alle mensen die zich hebben aangemeld, houden we eind november een kennismakingsbijeenkomst. Hier kunnen we elkaar leren kennen en vertellen gidsen en boswachters over het werk van Natuurmonumenten en het Naardermeer. Twijfel je of dit iets voor je is? Schroom niet en neem dan ook contact met ons op. We kijken dan samen naar de mogelijkheden!

Ga naar de vacatures:

 

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts