Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vaarexcursies Naardermeer gaan weer van start

04 juni 2021

Vanaf 15 juni 2021 gaan de vaarexcursies op het Naardermeer weer van start. De gidsen van Natuurmonumenten zullen bezoekers weer meenemen in het oudste natuurmonument van Nederland. Reserveer online je tickets en ontdek de groene oase van rust vanaf het water.

Vaarexcursies Naardermeer

Boswachter Anne Slump is blij dat de populaire vaartochten weer kunnen starten. “Het Naardermeer is een prachtig gebied en we zijn blij dat we bezoekers weer kunnen laten genieten van de unieke natuur.” Nu veel mensen de zomer dicht bij huis blijven, is een excursie bij Natuurmonumenten een uitgelezen kans om de natuur naast de deur te ontdekken. “Daarvoor hoef je niet ver weg te gaan.”

Natuurmonumenten biedt verschillende vaarexcursies aan, zo is er voor ieder wat wils. Zie met eigen ogen hoe de aalscholvers hun jongen vliegles geven tijdens de vaartocht naar de aalscholverkolonie. Of ontdek de historische eendenkooi van het Naardermeer. Natuurlijk kun je ook voor de rondvaart kiezen, waarbij je de mooiste plekjes van het natuurgebied verkent vanaf het water. Een goede tip is om voor of na de excursie bij de Gasterij Stadzigt wat te gaan eten of te drinken. Gasterij Stadzigt is de plek voor koffie, lunch of een hapje eten.

Aalscholvers Naardermeer

Foto: Luc Hoogenstein

Aalscholvers in het Naardermeer

Richtlijnen

Tijdens de excursies worden de geldende richtlijnen omtrent COVID-19 in acht genomen. Boswachter Anne Slump vertelt: Er kunnen minder mensen mee op de boot, maar op die manier kan iedereen wel 1,5 meter afstand houden.”

Boek je tickets online

Wil je mee met de vaarexcursies? Boek dan online je ticket. Dit kan via Naardermeer. Ook kun je online je eigen privé excursie boeken. Let op: er mogen maximaal 8 deelnemers mee.