Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Trailrunners lopen geld bij elkaar voor Dwingelderveld

15 februari 2016 | Renée Nitters

Deelnemers van de tweede editie van de Runforestrun Dwingelderveld stonden zaterdag 13 februari aan de start voor een 13, 20 of 35 kilometer lange hardlooptocht door Nationaal Park Dwingelderveld. De ruim 500 deelnemers genoten ondanks het koude weer, van een prachtige tocht. Voorafgaand aan de start, nam boswachter Olga de Lange een cheque in ontvangst voor Natuurmonumenten.

Trailrunners lopen geld bij elkaar voor Dwingelderveld

Schaapskooi Lhee

'Natuurmonumenten is blij met de gift, aldus Olga de Lange. 'We gaan het gebruiken bij onze schaapskooi in Lhee. De kooi heeft altijd veel aanloop, maar heeft niet echt een goed ingerichte plek waar we mensen kunnen ontvangen. Het schuurtje dat daar nu dienst voor doet is toe aan een opknapbeurt. Ook onze vrijwilligers gebruiken deze plek regelmatig als uitvalsbasis voor hun werk. Het geld wordt dus goed besteed'.

Runforestrun

De Lange vervolgt haar verhaal: 'het trailrunnen in de natuur wordt steeds populairder. Mensen genieten graag van de natuur in combinatie met hun sport, maar willen niet steeds op de geijkte verharde paden hardlopen. Natuurgebieden als het Nationaal Park Dwingelderveld zijn daar geschikt voor, mits we de aantallen hardlopers voor zo'n evenement beperken, in dit geval tot zo'n 500 deelnemers. We zoeken daarbij steeds naar een juiste balans tussen genieten en 'gebruiken' van de natuur. Voordat we een vergunning verstrekken voor een evenement maken we een zorgvuldige afweging voor mens en natuur'.

placeholder

Bron: Natuurmonumenten

Sport4nature

Runforestrun is verbonden aan het Sport4nature label. Dit houdt in dat er per evement een vast bedrag van iedere inschrijving afgedragen wordt aan een concreet natuurproject in het gebied waarin het evenement wordt georganiseerd.

Trailrun Dwingelderveld

Zelf een trailrun lopen door Nationaal Park Dwingelderveld? Dat kan! Natuurmonumenten heeft er eentje uitgezet van 23 kilometer lang.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo