Nieuws van de boswachter

Drie koele/coole boswandelingen op Veluwezoom

05 augustus 2020 | Susanne Blommaert

Wandelen met heet weer? Ga lekker vroeg op pad en wandel in een schaduwrijk bos.

Maak een boswandeling op Veluwezoom

Op een hete zomerdag is het onder de bomen, vooral loofbomen, veel behaaglijker dan daarbuiten. Je loopt in de schaduw en de grond onder de bomen is ook koeler dan bijvoorbeeld asfalt of tegels die in de zon liggen. Ga als de zon net op is, op pad, dan is het heerlijk in het bos. Sta dus op tijd op, neem water mee en maak bijvoorbeeld eens een vroege ochtendwandeling door:

Landgoed Beekhuizen (Velp)

Parkeer je auto of fiets bij parkeerplaats Beekhuizen, steek de Beekhuizenseweg over en volg de blauwe pijlen (4 km, ca. 1 uur netto wandeltijd). Heerlijke wandeling door een fraai parkbos met een kabbelende beek, een vijver en een waterval.

Landgoed Rhederoord (De Steeg)

Parkeer je auto of fiets bij parkeerplaats Lappendeken en volg de zwarte pijlen (2,5 km, ca. 1 uur netto wandeltijd). Wandel door het parkbos van landgoed Rhederoord, waar tal van bijzondere bomen groeien. Een mooie wandeling met flinke hoogteverschillen.

Onzalige Bossen (Posbank-Carolinahoeve)

Parkeer je auto of fiets bij Koepel De Kaap aan de Beekhuizenseweg of bij Paviljoen De Posbank. Volg de rode pijlen (7 km, ca. 2 uur netto wandeltijd). Een aanrader voor mensen met een goede conditie. Wandel over eeuwenoude lanen, langs vergezichten en door de mysterieuze bossen. Een flinke wandeling met hoogteverschillen, ga dus vroeg op pad!

Hier vind je een kaartje ter illustratie; paaltjes met gekleurde pijlen erop wijzen je in het bos de weg.

Bekijk vooraf:

Actuele info over het coronavirus en je bezoek aan de natuur >

Voor al je uitstapjes in Gelderland is er een handige online druktemeter >

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo