Nieuws van de boswachter

Laatste nieuws Lammetjesdag 27 maart

26 maart 2022 | Susanne Blommaert

Ben jij van plan om naar de Lammetjesdag bij de Rhedense schaapskudde te komen? Lees dan deze tips!

Moeder met drie lammetjes

Je bent van harte welkom, we maken er samen een gezellige Lammetjesdag van. Goed om te weten:

  • Lammetjes knuffelen is dit jaar helaas niet mogelijk. De herders zien dat de jonge schapenmoeders na twee corona-jaren niet meer gewend zijn aan mensen in de weide. Dat heeft na vier weken adopties en knuffelen gevolgen voor de voeding en groei van de lammetjes. Het welzijn van de schapen en lammetjes staat natuurlijk bovenaan en daarom laten de herders dit jaar tot en met in ieder geval 1 april geen “adoptie-ouders” de wei in om te knuffelen. De herders laten weten wanneer adoptie-ouders alsnog hun adoptie-lammetje kunnen ontmoeten. Hou daarvoor hun Facebook-pagina in de gaten.
  • Verder is er gewoon een gevarieerd programma zoals vanouds, met biks voeren aan de schapen en lammetjes door het hek heen, schminken, blotevoetenpad, circusworkshop, een verhalenvertelster in de schaapskooi, heksenbezems maken en nog meer. Ook krijg je bij aankomst een quiz waarmee een leuke prijs te winnen valt!
  • Oproep: woon je in de buurt? Kom dan op de fiets! Er worden veel bezoekers verwacht en dan kan het lastig zijn een parkeerplek te vinden.
Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo