Ga direct naar inhoud
Nieuws

Reekalfje slachtoffer van loslopende hond

28 mei 2018 | Susanne Blommaert

"Mensen hou de hond aan de lijn!" De keren dat de boswachters deze oproep al hebben gedaan, zijn niet te tellen. Toch was het het afgelopen weekend weer raak. Het trieste gevolg: alweer een reekalfje doodgebeten. Dit keer op landgoed Beekhuizen, aan de westkant van Veluwezoom.

Doodgebeten reekalf Veluwezoom

Boswachter Paul Jansen is er klaar mee. "Veluwezoom is meer dan 5000 hectare groot. We kunnen niet overal tegelijk zijn en dat moet ook niet nodig zijn. Toegangsregels zijn er niet voor niets. We hopen daarom, dat mensen ook elkaar aanspreken als ze zien dat ergens honden loslopen. Kijk eens goed naar de foto. Dat wil je toch niet op je geweten hebben?"

Losloopgebieden

Doe de natuur een plezier en hou je hond dus aan de lijn! Wil je je viervoeter toch graag los laten lopen, ga dan naar een van de losloopgebieden in de omgeving.

Boete 

Natuurmonumenten doet een dringend beroep op alle hondenbazen om zich aan de regels van het gebied te houden. Als er een aanlijnverplichting geldt, dan heeft dat een reden: bescherming van wilde dieren, zoals reeën, dassen en broedvogels. Wie zijn hond niet aangelijnd heeft riskeert een boete van 95 euro. Op de achtervolging van een wild dier door een hond staat een boete van 400-500 euro.

 

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert